Electrawinds dient aangepaste vergunning in voor windpark Menen

Redactie KW

Het groenestroombedrijf Electrawinds heeft de plannen aangepast voor het windturbinepark op het industrieterrein Grensland in Menen. In de nieuwe vergunningsaanvraag wordt rekening gehouden met de opmerkingen van de bevoegde vergunningsinstanties.

Het openbaar onderzoek voor de nieuwe vergunningsaanvraag is onlangs gestart en loopt tot 4 september 2010. Het aangepaste dossier kan ingekeken worden op het Stadhuis van Menen. De grootste verandering is het aantal turbines : één turbine (langs de Ringlaan) is geschrapt, zodat het aangepaste project nu uit vier exemplaren bestaat. En één turbine (NV Almetal Invest) is met enkele meters opgeschoven zodat de afstand tot de Leie vergroot.

In samenwerking met Industriezone Grensland

Zoals bij de vorige vergunningsaanvraag wordt ook het aangepaste windpark gebouwd in samenwerking met bedrijven van de industriezone Grensland. In de toekomst zullen ook particulieren kunnen mee investeren via de coöperatieve vennootschap Groenkracht. Elke turbine in Menen zal een geïnstalleerd vermogen hebben van 2.3 MW. De vier turbines samen produceren groene stroom voor het jaarverbruik van zowat 5700 gezinnen.

(FV)

Uit Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode De Leie) van vrijdag 13 augustus 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier