Electrawinds bouwt één van eerste windmolenparken in Zuid-Afrika

Redactie KW

In juni start in Zuid-Afrika het WK voetbal. De Rode Duivels zullen er niet bij zijn, maar het Oostendse bedrijf Electrawinds zal er wel de Belgische eer verdedigen. De groene stroomproducent bouwt momenteel een windturbine om het Nelson Mandela Bay stadion van elektriciteit te voorzien. Het gaat om één van de eerste windturbines in Zuid-Afrika, er komen er 25.

Het Oostendse energiebedrijf Electrawinds heeft een vergunning om een windmolenpark te bouwen in de Zuid-Afrikaanse havenstad Port Elizabeth. Het gaat om het eerste commerciële windturbinepark in Zuid-Afrika, waar de markt voor hernieuwbare energie nog helemaal open ligt.

Intussen is Electrawinds in ijltempo bezig met de bouw van een eerste windturbine. Die moet volgende maand al klaar zijn, wanneer het WK voetbal van start gaat. Want Electrawinds schenkt alle energie die door deze windturbine zal worden opgewekt aan het Nelson Mandela Bay Stadion, dat voor het WK gebruikt wordt.

Uiteindelijk komen er in Port Elizabeth 25 turbines die elk zo’n 100 meter hoog zijn. Het volledige windmolenpark zal energie leveren voor ongeveer 3000 gezinnen en moet klaar zijn tegen 2012.

(ld)

Meer hierover in het nieuws op Focus vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00. Focus-WTV: nieuws van hier!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier