Electrabel wil 13 windmolens langs E40

Redactie KW

Electrabel heeft bij het Vlaamse Gewest een bouwaanvraag ingediend om 13 windmolens te bouwen naast het traject van de E40/A18 in Veurne. Het stadsbestuur van Veurne neemt voorlopig een neutrale houding aan en wacht de procedure af. Dat zegt burgemeester Jan Verfaillie.

Electrabel diende in 2001-2002 al een gelijkaardige bouwaanvraag in. Toen kreeg het echter een negatief advies omdat de windturbines voor interferentie zouden zorgen op het radarsysteem van de luchtmachtbasis van Koksijde. Electrabel zette de plannen toen in de koelkast.

“Electrabel denkt vandaag een grotere kans op slagen van het
project te hebben. Het probleem van de interferentie zou van de baan zijn,” zegt Verfaillie. “Als stadsbestuur nemen we voorlopig een neutrale houding aan en wachten de procedure af. Na de ontvangst van het dossier zullen we een openbaar onderzoek en een informatievergadering organiseren. Pas na het inwinnen van het nodige advies kunnen we dan een oordeel vellen.”

Het nieuws van de bouwaanvraag voor de windturbines langs de E40 komt er net na het opdoeken van de plannen om naast de N8 en de Lovaart een twintigtal turbines in te planten. Dat project kon op weinig bijval rekenen bij de bevolking. Na protest en diverse negatieve adviezen gaf het schepencollege ongunstig advies voor de inplanting. “In de bezwaarschriften die we voor dit project kregen, schoven heel wat mensen de zone naast de E40/A18 naar voor.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier