Electrabel geeft 100.000 euro aan 10 gezinnen uit Rekkem voor overlast windmolens

Redactie KW

Energieproducent Electrabel zal een tiental gezinnen uit Rekkem een financiële tegemoetkoming geven van 5.000 euro per jaar.

Electrabel heeft een bouwaanvraag ingediend voor 3 windturbines in de buurt van de LAR-transportzone in Rekkem. Een tiental woningen in de Triloystraat zouden op minder dan 250 meter van de windmolens staan. En het zijn die bewoners die onlangs een brief van Electrabel hebben gekregen. Als de bewoners akkoord gaan, dan krijgen ze per jaar 5.000 euro en dat 20 jaar lang. Dat maakt in totaal 100.000 euro.

Graantje meepikken

Verschillende bewoners uit de Triloystraat bevestigen dat Electrabel met geld over de brug komt, zodra de windmolens effectief draaien. In het verleden kreeg de eigenaar van de grond waarop een windturbine gebouwd wordt – meestal een landbouwer – een riante geldsom toebedeeld. Nu pikken dus ook de dichtste bewoners een graantje mee.

Weinig bezwaar

Aanvankelijk wou Electrabel 5 windmolens bouwen in de buurt van de LAR-transportzone. Later werden dat er 4 en nu dus 3. 1 daarvan zou op grondgebied Aalbeke komen, de twee andere in Rekkem. Navraag bij de milieudienst van Menen leert ons dat er weinig tegenstand is. Bezwaren kunnen nog ingediend worden tot en met woensdag. Daarna beslist het stadsbestuur van Menen over een positief of negatief advies.

(BS/LD)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier