EK Oldtimerploegen in Hoogstade gewonnen door buitenlanders

Redactie KW

Hoogstade heeft er een uniek weekend opzitten, met het Europees kampioenschap oldtimerploegen. De tractoren en ploegen moesten minstens 40 jaar oud zijn om te mogen meedingen naar de titel. Er kwamen 29 deelnemers uit 10 verschillende landen opdagen. De sport is zeer populair in Groot-Brittannië en dat was ook te merken aan het eindresultaat.

WHet geronk van de oude tractoren en de glimmende ploegscharen doen de boerenharten sneller kloppen. De deelnemers moeten met hun oldtimer materiaal een stukje West-Vlaamse grond omploegen. Mens en machine hebben een speciale band. Voor Luc Vandekerckhove uit Beernem is zijn tractor zelfs een beetje familie. “De tractor waar ik mee werk, was de tractor van mijn moeders vader. Ik heb die terug gevonden in Nederland. Ik ben intussen de elfde eigenaar. Het was een lange speurtocht maar het is nu 2 jaar dat ie weer in de familie is.”

Buitenland

De deelnemers pakken graag uit met hun vakmanschap tegenover de jongere collega’s met hun moderne landbouwwerktuigen vol elektronica. Het gaat hier om een stukje ouderwets vakmanschap.

Er werd geploegd in drie categorieën en alle Europese titels gingen naar de buitenlandse deelnemers.

EK Oldtimerploegen in Hoogstade gewonnen door buitenlanders

Bekijk hier de reportage

(BV/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier