Eis voor nieuwe voetpaden in de Nieuwstraat

Redactie KW

Tijdens een van de kortste raadszittingen ooit kaartte Jean-Pierre Geelhand de Merxem (GB) maandagavond de lamentabele toestand aan van de voetpaden in de Nieuwstraat in Kemmel. Hij vond dat ze maar best helemaal opnieuw worden aangelegd, nu er toch grote werken op stapel staan in deze straat.

„De Nieuwstraat is ooit een van de mooiste straten van het dorp geweest, nu is het de lelijkste”, aldus Geelhand de Merxem. „In de voetpaden zijn bloemperken verwerkt, maar geen enkel ervan is nog heel. Ook de boordstenen zij volledig plat- en kapotgereden door auto’s. Nu de straat straks toch helemaal wordt opengegooid, lijkt me dat toch het gedroomde moment om ook de voetpaden weer in orde te krijgen”.

Burgemeester Bernard Heens (CD&V) loochende het probleem niet. „Alleen : wij zijn geen opdrachtgever van deze werken, dat is Aquafin, want het gaat om de aanleg van een moerriolering onder de straat, waarvan het wegprofiel overigens niet wijzigt. Maar nu we tijdens de eerste coördinatievergadering van deze werken, die recent werd gehouden, vernamen dat ook de gasleiding in deze straat zou worden ontdubbeld, zou het inderdaad kunnen worden overwogen om ook de voetpaden te vernieuwen. Maar dat moet eerst nog op het eerstvolgende schepencollege worden besproken”.

Jean-Pierre Geelhand meende ook vernomen te hebben dat bij deze werken het elektriciteitsnet ondergronds zou worden gebracht, maar kersvers schepen van openbare werken Nicole Demuynck (CD&V) was daar nog niet zo zeker van. Maar wordt vervolgd dus.

Op het einde van de zitting maakte Eric Flamand (CD&V) zijn beklag over de nieuwe regeling bij De Post over het bedelen van ongeadresseerd drukwerk per deelgemeente : „Sinds kort zijn de tarieven hiervoor flink de hoogte ingegaan, terwijl de service in sommige deelgemeenten helemaal niet goed is, want soms worden een aantal straten niet meegenomen die je dan nog zelf moet gaan bedelen. Zo worden onze verenigingen extra op kosten gejaagd, terwijl deze nieuwe tarieven dan weer niet gelden voor doodsbrieven”. Hij wou dat de gemeente een officieel schrijven zou richten aan De Post om haar ongenoegen daarover te laten blijken.

„Dat zal niet nodig zijn”, antwoordde burgemeester Heens, „want ik vernam ondertussen van De Post dat zij die regeling vanaf februari zullen herzien”. Wat werd beaamd door Geert De Clerck (GB), die zelf bij De Post werkt en onderstreepte dat de maatregel uit Brussel kwam en de lokale post daar helemaal niks mee te maken heeft. Hij pleitte meteen ook voor meer postpunten in Heuvelland. „Voor grote deelgemeenten als bijvoorbeeld Wijstchate moet dit toch wel mogelijk zijn”. (JRE)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West) van vrijdag 30 januari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier