Eindelijk zekerheid voor bewoners weekendhuisjes in Nonnenbossen Zonnebeke

Redactie KW

(UPDATE) Er komt eindelijk een einde aan de aanslepende onzekerheid voor de bewoners van de weekendhuisjes in de Nonnenbossen in Zonnebeke. Wie er permanent woont, mag er nu ook blijven wonen. De provincie stuurt het Ruimtelijk Uitvoeringsplan en dat maakt permanente bewoning nu mogelijk. Grote opluchting bij de bewoners, die jarenlang in de illegaliteit leefden, maar gedoogd werden.

Op een bijeenkomst in Zonnebeke kregen de meeste bewoners van de weekendhuisjes in de Nonnenbossen goed nieuws. In de vier verkavelingen wordt permanent wonen mogelijk. Er worden ook wegen, een riolering en nutsvoorzieningen aangelegd. Ook in het bosgebied mogen de huisjes blijven staan, al zijn er enkele beperkingen. Maar wie enkel een lap bosgrond bezit, zal er niet meer kunnen bouwen.

“We hadden voor het bewaren van het bos wel degelijk de aanmanende vraag van Vlaanderen om het effectief te bewaren,” zegt gedeputeerde Patrick Vangheluwe. “De enige mogelijkheid is dat men dan inderdaad niet meer verder kan verkavelen, ontbossen en verder woningen bouwen in het bos.”

De hele procedure zal nog wel wat tijd in beslag nemen, maar verwacht wordt dat in de tweede helft van volgend jaar de minister de plannen zal goedkeuren. Maar op een extra jaartje zal het nu wellicht ook niet meer aankomen.

Eindelijk zekerheid voor bewoners weekendhuisjes in Nonnenbossen Zonnebeke

Bekijk hier de reportage

(JV/SS)

Meer in het WTV-nieuws vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier