Eindelijk oplossing voor te warme judozaal

Redactie KW

Er komt een oplossing voor de problemen met de polyvalente gymzaal, zo werd duidelijk tijdens de gemeenteraad. Tijdens het bouwen van de polyvalente gymzaal zijn een aantal fundamentele technische en bouwtechnische problemen opgetreden, maar daar komt nu een oplossing voor.

„Vooral de warmtebeheersing in de judozaal vormt er een probleem. In de zomerperiode kan het er makkelijk 35° worden, wat natuurlijk te warm is.”, verduidelijkte burgemeester Vanwelden (CD&V-NVA) het agendapunt.

Wie was verantwoordelijk?

Tussen het ontwerpbureau Buro II uit Roeselare, de leasingmaatschappij belast met projectbegeleiding Dexia en de gemeente Zwevegem is er daarbij betwisting ontstaan omtrent wie verantwoordelijk is voor de hangende problemen en wie de aanpassingskosten moet dragen. Na overleg tussen alle partijen, en technisch mede ondersteund door het expertenbureau E-ster, werd tussen de betrokken partijen een overeenkomst goedgekeurd waarin is vastgelegd welke maatregelen zullen worden genomen én wie daarvoor de kosten zal dragen.

Nieuw koelsysteem

„Er komt nu een volledig nieuw koelsysteem, wat wel niet voorzien was in de oorspronkelijke plannen. Vandaar dat we een deel van de kosten zelf betalen.”, aldus de gemeente die met die oplossing ook een juridische strijd die lang kan aanslepen wil vermijden.
Globaal worden de kosten vastgesteld op 91 872,19 euro, waarvan 47 715,60 euro ten laste van Buro II en 44 156,59 euro ten laste van de gemeente Zwevegem. Buro II doet daarnaast een commerciële tegemoetkoming naar de gemeente toe van 10 % of 4 415,66 euro.

(GV)

Volledig gemeenteraadsverslag in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Kortrijks Handelsblad) van vrijdag 30 april 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier