Einde van feestzaal La Palma in Gits niet nabij

Redactie KW

Onlangs dwarrelde het bericht binnen dat reisorganisator Madeliefje na meer dan dertig jaar de samenwerking met La Palma stopt. Interne ruzies en een verouderde zaal zouden de directe aanleiding hiervan zijn. Met die geruchten trokken we naar La Palma en we legden ze voor aan Gerda Eechout, die sinds begin vorig jaar deze feestzaal uitbaat. Ze ontkent niet dat Madeliefje heeft afgehaakt, maar dat betekent volgens haar helemaal niet het einde van La Palma.

De busreizen van Madeliefje worden vervangen door die van Diamant Reizen, en ondertussen baten ze ook zelf de frituur op de parking uit. “We weten wie die roddels verspreidt”, zucht Gerda, “een gewezen werknemer die uit jaloezie ons in een kwaad daglicht stelt. Meer woorden willen we daar niet vuil aan maken, we stoppen onze energie liever in positieve zaken.”

Diamant vervangt Madeliefje

Maar hoe zit dat nu met Madeliefje, de reisorganisator die op regelmatige basis hele bussen in La Palma dropte voor demonstraties en shows? Gerda: “De samenwerking is inderdaad stopgezet, zulke zaken gebeuren in dit wereldje. Madeliefje koos ondertussen voor De Vier Seizoenen in Wachtebeke als uitvalsbasis. Zelf gaan we nu in zee met Diamant Reizen. Die organiseert gelijkaardige busreizen met demonstraties in de voormiddag en shows in de namiddag. In West-Vlaanderen trokken die jarenlang naar Zilverzand in Middelkerke, vanaf deze zomer verhuizen ze naar La Palma in Gits.”

(JD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier