Eind juni nieuwe evaluatie windturbines Kachtem

Redactie KW

Eind juni zal er een nieuwe evaluatie gehouden worden over de windturbines die in Kachtem opgesteld staan. Dat blijkt uit een antwoord van de stadsdiensten op een schriftelijke vraag die gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) stelde.

Op 22 februari was er al een overleg met Electrabel, de exploitant van de windturbines. Op die vergadering werd afgesproken om eind juni opnieuw samen te komen en de logboeken, die ongeveer een jaar geleden aan buurtbewoners bezorgd werden, te evalueren. Net voor de zomervakantie zullen er al enkele weekends en zonnige periodes geweest zijn, waardoor de kans op klachten groter is.

Aan de hand van de evaluaties van de bestaande of nieuwe klachten zal er dan door Electrabel nagezien worden wat er nog meer kan gedaan worden om geluidshinder of slagschaduw te beperken.

Gemeenteraadslid Kurt Himpe peilde ook naar het aantal klachten die de voorbije periode ingediend werd. “Slechts één buurtbewoner diende verschillende keren klacht in. Maar dit is waarschijnlijk een vertekend beeld van de situatie. Het is afwachten wat de logboeken, waarin de buurtbewoners de klachten over geluidshinder en slagschaduw kunnen noteren, zullen weergeven. Daarbij komt dat ook niet elke buurtbewoner klachten indient”, aldus raadslid Himpe.

Intussen krijgen de voorbereidende werken voor het plaatsen van nieuwe windturbines langs het kanaal Roeselare-Leie stilaan meer vorm.

(WVS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier