Eigenares weet waar haar drie gestolen chihuahua-puppy’s zijn

Redactie KW

Van de elf puppy’s die op 13 oktober werden gestolen, zijn er nog steeds drie vermist. Christine heeft een sterk vermoeden over de dader.

Drie van de elf chihuahuapuppy’s, die van Christine Carez op camping Tourist in Middelkerke werden ontvreemd, zijn nog steeds niet terecht. Ze werden gestolen uit een vakantiechalet op 13 oktober, toen ze samen met haar moeder en een bevriend koppel uit eten ging in Oostende. Daarop werd om 5.000 euro losgeld gevraagd via een anonieme sms, waar ze niet op inging. Een week later meldde de politie dat er acht hondjes gevonden waren op een parking op twee kilometer van het vakantiepark.

De eigenares heeft nu aanwijzingen waar de overige drie hondjes zijn, maar vindt het niet kunnen dat zij op haar beurt de puppy’s moet stelen. “De enige mogelijkheid is het echtpaar, dat de puppy’s volgens mij vasthoudt, onder druk zetten om ze terug te bezorgen”, zegt Eliane Vermeire, vriendin van Christine Carez.

Aanwijzing

“Een aanwijzing zou kunnen zijn dat kort na de diefstal Karine D. (de vermoedde dievegge) in een speciaalzaak aan de kust een kilogram melkpoeder kocht, voeding voor baby’s en evenzeer voor puppy’s. We vonden het ook verdacht dat uitgerekend zij en haar man Joseppe C. bleven aandringen om losgeld te betalen. De enige uitweg is langs alle mogelijke kanten druk uitoefenen opdat Karine D. en Joseppe C. tot inkeer komen”, zegt Eliane. (JPT)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier