Eigenaars van huis doen weerzinwekkende ontdekking nadat huurders vertrokken

Redactie KW

“Het is de eerste, maar ook de laatste keer dat we een woning verhuren”, zuchten Nancy Deman en Willy Ide. Na een gerechtelijke procedure konden ze de voorbije week eindelijk de huurders uit hun woning in de Stationsstraat 66 in Oudenburg zetten.

De staat waarin het gezin met zes kinderen de woning achterliet, tart echter alle verbeelding. Ronduit weerzinwekkend is het in de kelder. Daar trokken de huurders de stekkers uit van drie manshoge diepvriezers proppensvol vlees. De stank is er met geen woorden te beschrijven.

„We hadden er echter niet bij stilgestaan dat je mensen kan binnenhalen die het met je eigendom niet goed menen”, zucht Nancy Deman. „Toegegeven, de eerste maanden ging alles goed. De huur werd betaald, de huurders waren in orde met de verzekeringen en het huis lag er proper bij. Maar langzaam begon dat te veranderen, terwijl we ook steeds moeilijker toegang kregen tot de woning. Zo viel het ons op dat ze er krampachtig voor zorgden dat de deur van de living dicht bleef. Achteraf hebben we vernomen dat ze in hun living een geitje kweekten…” (VDR)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht) van 17 oktober 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier