Eigenaar cinema hekelt filmaanbod Waregems cultuurcentrum

Redactie KW

Na enkele moeilijke jaren gaat het de onafhankelijke bioscoop Ciné Star in Waregem weer voor de wind. Eigenaar Eric Degroote hoopt dit jaar met 50.000 bezoekers te kunnen afsluiten, wat een record zou zijn voor de Waregemse cinema. Toch kan het volgens hem nog altijd beter, mocht cultuurcentrum De Schakel zijn filmaanbod laten vallen.

Nochtans biedt De Schakel al langer films aan dan Ciné Star bestaat. “Ik stel alleen vast dat wij er niet in slagen om door te dringen bij de doelgroep van de dertigplussers. Een vertoning van King’s Speech haalt bij ons met moeite dertig man, naar een film van de bekende Spaanse regisseur Almodóvar komt hier geen kat. Draaien ze die prenten in De Schakel, de zaal zit eivol”, meent Degroote. “Het etiket cultuur verkoopt blijkbaar een stuk beter. Vorig jaar hebben we onderhandeld over een samenwerking, maar we geraakten er niet uit over de ticketprijs.”

“Cultuur tegen betaalbare prijs”

Pietro Iacopucci, voorzitter van de raad van bestuur van De Schakel : “Ik gun Ciné Star echt wel commerciële voorspoed en vraag niets beter dan een samenwerking, maar niet tegen eender welke prijs. Een stedelijk cultuurcentrum heeft de taak om cultuur tegen een betaalbare prijs tot bij de gemeenschap te brengen. Daarvan wil ik geen millimeter afwijken.”

Eric Degroote investeert dezer dagen trouwens in een beter geluid, akoestiek en ledverlichting in zijn drie zalen, goed voor een prijskaartje van zowat 80.000 euro.

(TVW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier