Eigen Kweek-arrangement voorgesteld in Heuvelland

Redactie KW

“In de voetsporen van de familie Welvaert”, zo heet het nieuwe toeristisch arrangement van de toeristische dienst van de gemeente Heuvelland.

Het arrangement rond de populaire serie Eigen Kweek kan vanaf nu geboekt worden. “Er was een grote vraag naar de locaties van de reeks”, weet directrice Sara Barthier. “Meteen heeft Johan Dierynck, bestuurslid van de VVV, Wijtschatenaar en gids een 3-urend durende rondrit uitgewerkt.”

Shit of mouse-taartje

Het arrangement begint in café Saint-Hubert in Wijtschate waar de deelnemers een shit of mouse taartje krijgen. “We verwelkomen onze gasten ook in het West-Vlaams om meteen in de sfeer te komen. Daarna tonen we in de kerk van Wijtschate een filmpje over de reeks van 19 minuten. We kijken naar een aantal scènes uit de reeks, naar een aantal draaidagen en ook de bloopers komen aan bod”, zegt gids Johan Dierynck.

Ritje op de zetellift

Na de film start de rondrit naar 14 Heuvellandse locaties uit de reeks. “Bij elke locatie duiden we het verhaal uit de reeks. Verder linken we ook de locatie aan een breder historisch gegeven. We rijden ook voorbij in onze acht dorpen.” In het arrangement zit ook een ritje op de zetellift en een wijnproeverij op plaatsen waar ook in de reeks werd gefilmd : de Hollemeersch en het Molenhof. Het arrangement is te boeken vanaf 10 personen. Elke groep dient in te staan voor het transport, hetzij een bus, hetzij een wagen. De rondrit duurt drie uur en is 32 km lang. Met de start van het toeristisch seizoen zal er ook een locatiekaart verschijnen.

(MD)

>> Boekingen via toerisme@heuvelland.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier