Egliseum in Ieper laat schuldenberg van 3 miljoen achter

Redactie KW

De eigenaar van Egliseum, de evenementenhal in de voormalige Paterskerk, ging vorig jaar failliet en liet een flinke schuldenberg achter.

In 2007 kocht de vzw ‘vrienden van Bachten De Kupe’ de ontwijde Karmelietenkerk in de Paterstraat. De kerk stond toen al vijf jaar leeg en de vzw haalde via obligaties een half miljoen euro op bij private investeerders. Niet veel later kocht de bvba Envinyatar de ontwijde kerk over om er unieke evenementen en exclusieve tentoonstellingen te organiseren. Het gebouw werd grondig gerenoveerd en voorzien van de modernste technieken. De kostprijs werd toen geraamd op ruim 3 miljoen euro. Begin 2010 ging de vernieuwde Karmelietenkerk onder de naam ‘Egliseum’ open. Op maandag 27 juni 2011 sprak de Rechtbank van Koophandel onverwacht het faillissement uit van bvba Envinyatar.

Curator Muylle: “Gezien de aard en omvang van het gebouw hebben we het laten schatten door een immobiliënkantoor uit Antwerpen die gespecialiseerd is in dergelijke zaken. Ze hebben het geheel geschat op 1,7 miljoen euro, maar voor de openbare verkoop is er geen instelprijs bepaald. Zoals ik het ken, is het eigenlijk veel meer waard.

(DS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier