Egemnaar Dirk Leenknecht mag niet trouwen met zijn Indische vriend

Redactie KW

Dirk Leenknecht zit met de handen in het haar. Een aantal jaren geleden leerde hij via het internet Indiër Gopi kennen. Het was meteen grote liefde, maar de man mag van de rechtbank niet trouwen met hem.

Dirk Leenknecht (42) heeft iets met India. Hij ging er ondertussen al vijf keer op vakantie en hij bekeerde zich tot de Hare Krishna. Hij bouwde zijn appartement in Egem ook helemaal uit tot een Indische tempel met allerlei godenbeelden, wierookstokjes en spirituele muziek.

Drie jaar geleden kwam Dirk via een datingsite in contact met Gopi, een 26-jarige Indiër die met de slag verliefd werd op de Egemnaar. De twee begonnen al snel dagelijks met elkaar te bellen. “We werden echt soulmates, Gopi heeft me door een heel moeilijke periode getrokken. Ik werd op mijn vorig werk in Izegem nogal gepest, onder meer door mijn ploegchef. Dat kwam omdat ik homo was en geloofde in de Hare Krishna-beweging.”

Dirk begon een procedure om in België te trouwen met zijn Gopi. Toen hij er een tweede keer naar India trok, in maart 2012, ging Dirk langs bij de ambassadeur. “Maar begin januari 2013 kregen we dan het slechte nieuws van de procureur dat het huwelijk niet werd goedgekeurd. Ik zou even goed in India willen gaan wonen en trouwen met hem, maar homo’s worden daar nog gestraft, dus dat is helaas geen optie.”

(RDC)

Het volledige verhaal in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt van vrijdag 13 december.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier