Effectieve celstraffen voor het plannen van ontsnapping uit gevangenis Brugge

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Brugge heeft vijf mensen veroordeeld voor hun aandeel in het plannen van een ontsnapping uit de gevangenis van Brugge. Ze wilden in november vorig jaar een helikopter huren om hun plan uit te voeren. Alle betrokkenen kregen effectieve celstraffen van minstens een jaar.

In november vorig jaar wou een 37-jarige Montenegrijn een helikopter huren. Zijn ontsnappingsplan mislukte omdat de helikoptereigenaar argwaan kreeg, omdat de man boven het Jan Breydelstadion wilde vliegen, op een boogscheut van de gevangenis. Hij verwittigde de politie De man werd opgepakt. Op zijn hotelkamer in Knokke werden vond de politie wapens en instructies.

De Montenegrijn is nu veroordeeld tot één jaar effectieve celstraf en drie jaar met uitstel. De twee gedetineerden die wilden ontsnappen krijgen elk twee jaar bijkomende celstraf. De andere kompanen, de broer en vriendin van één van de gedetineerden, regelden de praktische zaken voor de ontsnappingspoging en krijgen elk één jaar effectief.

(MD/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier