Eerstesteenlegging Storms’ Harbour Nieuwpoort

Redactie KW

Burgemeester Roland Crabbe (CD&V) en Malvina Storms legden officieel de eerste steen van Storms’ Harbour. Dit exclusieve, grootschalige vastgoedproject langs de havengeul en in de Albert I-laan bestaat uit tien gebouwen en telt 169 appartementen en 12 winkels.

Niet alleen Nieuwpoort-Bad en Nieuwpoort-Stad zijn in volle beweging, ook Nieuwpoort-Jachthaven krijgt een gezicht als havendorp in de stijl van Nieuw Engeland. Aan het succes van deze luxueuze urbanisatie van vastgoedontwikkelaar Langdorf & Gibson te meten, wordt het wonen er erg gegeerd. De verkoop loopt als een trein. Tot de grootste groep kopers behoren de West-Vlamingen uit het zuiden van de provincie. Het overweldigende succes is volgens de projectontwikkelaar voor een deel te verklaren uit de heersende financiële malaise. „Geld brengt niets meer op, vastgoed is een zekerheid”, luidt de verklaring.

Storms’ Harbour

„Het project bestaat uit twee grote delen,” legt Geert Vanderbruggen van het gelijknamige architectenbureau uit. „Vlak aan de oude jachthaven heb je Waterfront dat zes residenties telt, goed voor 94 appartementen, 216 garages en 12 winkels. Het deel Harbourview aan de Albert I-laan met zicht op het maritieme park en de jachthaven bestaat uit vier residenties die samen 75 appartementen en 84 garages omvatten.”

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 17 oktober 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier