Eerste Westhoekoverleg met nieuwe burgemeesters in Mesen

© Eric Flamand
Redactie KW

Vrijdagavond kwamen de 18 burgemeesters van de Westhoek bijeen voor het eerste Westhoekoverleg sinds de nieuwe legislatuur. Er werd onder meer een dagelijks bestuur gekozen.

“De eerste vergadering was vooral een eerste kennismaking met de vier of vijf nieuwe burgemeesters”, zegt burgemeester Toon Vancoillie van Kortemark. “Grote inhoudelijke beslissing hebben we nog niet genomen. Enkel de grote lijnen van 2012 nog eens overlopen.”

Wel werd er een nieuw dagelijks bestuur gekozen. Dat bestaat uit vier burgemeesters die de maandelijkse vergadering van Westhoekoverleg voorbereiden. Naast Toon Vancoillie zullen ook Ann Vanneste van De Panne, Jan Durnez van Ieper en Christof Dejaeghere van Poperinge in het dagelijks bestuur zetelen.

Momenteel is er nog geen voorzitter. In de vorige bestuursperiode was dat Bernard Heens van Heuvelland, maar hij is sinds 2 januari geen burgemeester meer. De nieuwe voorzitter wordt op de volgende vergadering verkozen uit een van de vier leden van het dagelijks bestuur.

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier