Eerste tweedehandsbeurs op zaterdag 27 september

Redactie KW

Op zaterdag 27 september organiseert Gezinsbond Gits voor het eerst een tweedehandsbeurs van winterkinderkledij, speelgoed, babygerief, fietsen en kinderboeken.

Met deze beurs wil Gezinsbond Gits een extra service bieden aan al wie kinderen heeft. Tot op heden moesten zij die geïnteresseerd waren in dergelijke beurzen steeds verplaatsingen maken naar andere dorpen en steden en was het zelfs vaak heel moeilijk om zich in te schrijven indien men geen inwoner was van de organiserende gemeente.

Anonieme beurs

Gezinsbond opteerde voor een anonieme beurs. Dit houdt in dat de verkoper op zaterdag 27 september in de voormiddag al zijn stukken binnenbrengt en dat de organisatoren alles per leeftijdscategorie klasseren om zo in de namiddag te koop aan te bieden. Op die manier houden ze alles zeer laagdrempelig, zijn er geen opdringerige verkopers en is de anonimiteit gegarandeerd. Op de verkoopprijs neemt Gezinsbond een klein percentage voor eigen rekening, dit om de kosten van de organisatie te dekken.

Wie wenst kledij of dergelijke te verkopen, dient zich nu zaterdag 6 september ten huize van Joke Vandenbrande, Beukenstraat 10, Gits in te schrijven tussen 10 uur en 11 uur. Je meldt je persoonlijk aan, al of niet met een lidkaart van de Gezinsbond. Deelname is 3 euro voor leden en 6 euro voor niet-leden. In ruil ontvang je het reglement, diverse info en onder meer de kaartjes die aan de kledij bevestigd moeten worden.

De tweedehandsbeurs zelf vindt plaats op zaterdag 27 september van 13.30 uur tot 16 uur in de meisjesschool, Gitsbergstraat 15. Iedereen is van harte welkom. (Joost Decorte)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 12 september 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier