Eerste studententrein tussen Gent en De Panne

Redactie KW

Vrijdagavond rijdt voor de eerste maal de “studententrein” uit van Gent richting De Panne. Dat melden vervoersmaatschappij NMBS en de Universiteit Gent donderdag in een gezamenlijk persbericht. De extra trein was reeds aangekondigd bij de voorstelling van de nieuwe dienstregeling begin december.

De NMBS kondigde toen een extra trein aan, op vrijdagavond richting West-Vlaanderen en op zondagavond richting Gent, om de West-Vlaamse studenten in de Arteveldestad beter te bedienen. Die extra trein komt er enkel op vrijdagavond, zondagavond gaat het om extra wagons.

Het extra aanbod komt er op lijn 73 Gent-Sint-Pieters – De Panne. De studententrein op vrijdagavond betekent op zijn minst 360 extra zitplaatsen. De trein vertrekt om 18.04 uur en komt in De Panne aan om 19.13 uur. Alle haltes worden bediend. Op zondagavond worden de laatste treinen van De Panne naar Gent-Sint-Pieters versterkt met extra rijtuigen. Dit betekent 253 bijkomende zitplaatsen.

“Jaar na jaar ziet NMBS het aantal reizigers op vrijdag- en zondagavond tussen Gent-Sint-Pieters en De Panne toenemen”, luidt het in een persbericht. “Deze trein stopt in De Pinte, Deinze, Tielt, Lichtervelde, Kortemark, Diksmuide, Veurne en Koksijde. Vooral studenten sporen dan tussen Gent en hun thuisbasis.” (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier