Eerste strandcabines duiken weer op aan de kust

Redactie KW

Aan zee wordt alles in gereedheid gebracht om het strand en de dijk klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Sinds vandaag wordt er in Blankenberge met man en macht getimmerd aan de strandcabines. Ook vuilnisbakken, strandrioleringen en douches worden aangelegd. Blankenberge bijt de spits af, want in veel andere badplaatsen mag er maar vanaf morgen gebouwd worden op het strand.

Het strand ontwaakt uit zijn winterslaap. Voor kustondernemers, badkarhouders en verhuurders komt het er nu op aan om zo snel mogelijk klaar te zijn. En zo’n winterstrand krijg je niet op een dag helemaal klaar. Het gaat niet enkel om cabines, terrassen en badkarren. De kustgemeenten moeten vanaf nu zorgen dat er een infrastructuur is om de massa strandtoeristen comfort te bieden.

Het allerbelangrijkste voor kustondernemers en genieters is natuurlijk het mooie weer. De zin om te genieten is er alvast. Mensen voelen de prille lente. Vandaag bleef de zon aan zee nog uit, maar morgen belooft het mooi te worden. Maar om overal langs de kust echt te genieten van strandstoelen en sangria in het zand zal het wellicht nog wat vroeg zijn.

(S.K./A.D.)

Meer vanavond op Focus vanaf 18u00

Eerste strandcabines duiken weer op aan de kust

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier