Eerste steen van woon- en zorgcentrum

Redactie KW

Op het Marktplein in Koksijde werd vrijdagnamiddag de eerste steen gelegd van het Woon- en Zorgcentrum (WZC) Dunecluze. Met het nieuwe rusthuis wil het Koningin Elisabethinstituut (KEI) een antwoord bieden op de vraag naar meer opvang voor zorgbehoevende bejaarden.

De verschillende zorgafdelingen van het gebouw zullen samen plaats bieden aan 96 bewoners. Zes kamers worden ingericht voor kortopvang.

In elke zorgafdeling komt er een huiselijk ingerichte leefruimte waar bewoners de maaltijd kunnen gebruiken. Daarnaast zijn er zithoeken voorzien waar men kan televisiekijken of een gezelschapsspel spelen. De woonkamer bevat ook een kine/ergo-ruimte, zodat men de afdeling hier niet voor moet verlaten.

Tijdens de winter zullen de bewoners toch van de zon kunnen genieten dankzij een wintertuin. Die ruimte kan in de zomer ook als terras worden opengezet.

Verder komen er op de gelijkvloerse verdieping een cafetaria, een overdekt terras, een ruimte voor vieringen en herdenkingen en zelfs een kapsalon.

De bouw startte op 16 februari en zal 2 jaar duren. De opening is gepland voor begin 2011.

Wie meer te weten wil komen over de toekomstplannen van Woon- en Zorgcentrum Dunecluze kan van 20 tot 25 april terecht op de tentoonstelling in het gemeentehuis van Koksijde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier