Eerste steen nieuwe busstelplaats op terrein Bombardier

Redactie KW

Op een voormalig terrein van Bombardier nabij het station van Brugge is woensdag de eerste steen gelegd van de nieuwe busstelplaats van De Lijn in de West-Vlaamse provinciehoofdstad. Met de bouw is een investering van 20,9 miljoen euro gemoeid. Tegen september 2011 moet de stelplaats operationeel zijn. Er zullen 200 bussen worden gestald en het wordt de thuisbasis voor 385 personeelsleden.

“Dit is een belangrijke dag”, zegt Brugs burgemeester Patrick Moenaert (CD&V). “Dit dossier sleept al lang aan. Het busgebruik in Brugge is sinds 1991 meer dan verzesvoudigd. Er kwamen meer bussen waardoor de stelplaats in het centrum van deelgemeente Assebroek te klein werd. Eerdere opties om een nieuwe stelplaats te bouwen, werden door alle soorten manoeuvres vertraagd.” Aanvankelijk was er een nieuwe stelplaats voorzien op de industriezone in het Lappersfortbos.

200 bussen

In de nieuwe stelplaats, waar met strenge milieunormen wordt rekening gehouden, zullen 200 bussen worden gesteld. Het gaat om stads- en streekbussen. Er komt een dienstgebouw en een onderhoudscentrum met werkhuis. Op de site komen ook twee was- en twee tankstraten. De nieuwe stelplaats wordt ook de uitvalsbasis voor de Rijschool van De Lijn in West-Vlaanderen. Die is momenteel in Oostende ondergebracht. De bouw van de nieuwe stelplaats toegewezen aan THV siCURAnt waarin bedrijven als Democo, Denys en Macquarie zijn vertegenwoordigd. Naast bouwen moeten zij de site ook enkele jaren onderhouden.

(Belga)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Brugsch Handelsblad) van vrijdag 29 oktober 2010. Meer ook vanavond op Focus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier