Eerste spadesteek woon- en speelproject ‘t Schaerdeke in Lo

Redactie KW

In Lo werd vrijdagavond de symbolische eerste spadesteek gegeven van het landschappelijk woon- en speelproject ‘t Schaerdeke. Het betreft een verkaveling van 47 kavels. Daarnaast wordt ook een speelpark aangelegd van 1,9 hectare.

Het landschappelijk woon- en speelproject is een nieuw type dorpsontwikkeling en realisatie van nieuwe ontmoetingsruimtes waarbij in landschappelijk interessante dorpen een andere (niet stedelijke) vorm van dorpsgroei wordt gerealiseerd. Hierbij staan twee uitgangspunten centraal : het concept voor de dorpsuitbreiding vertrekt van het zogenaamde DNA van het dorp én de uitbreiding moet naadloos aansluiten bij het omliggende landschap. Tegelijkertijd vertrekt het project van de nieuwste inzichten op vlak van duurzaamheid voor woon- en parkontwikkelingen.

Ook aan de nakende verbroedering tussen Lo-Reninge en het Noord-Ierse stadje Carrickfergas wordt aandacht besteed in de vorm van een steeds groeiende vredesmuur. “Een vredesproject met Noord-Ierse en Vlaamse scholen zal de basis vormen voor deze verbroedering”, zegt burgemeester Lode Morlion. “Een steeds groeiende vredesmuur zal dit project symboliseren en een permanente plaats geven binnen Lo-Reninge.”

(KVC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier