Eerste spadesteek voor nieuw bedrijventerrein Sappenleen Poperinge

Redactie KW

In Poperinge werd in de vooravond de symbolische eerste spadesteek gegeven van het nieuw bedrijventerrein Sappenleen uitbreiding II. Het gaat om een oppervlakte van bijna 30 hectare. Het wordt een duurzaam gemengd regionaal bedrijventerrein, dat aangelegd wordt in opdracht van de West-Vlaamse Intercommunale.

De oppervlakte van de kavels zal variëren. Enerzijds is er twee hectare voorzien voor een tiental lokale bedrijven en KMO’s. Daarnaast wordt een zone van drie hectare voorzien voor specifieke bedrijven, bijvoorbeeld voor afvalverwerking en recyclage en de opslag en verwerking van bouw- en grondstoffen. Kleinhandel en kantoren, horeca-, motel- en congresaccommodaties zijn niet toegelaten. Het terrein moet tegen het najaar 2013 klaar zijn.

Archeologisch onderzoek

Burgemeester Christof Dejaegher is tevreden met de uitbreiding met bijna 30 hectare, maar hekelt het feit dat de administratieve molen zo traag draait en dat de Vlaamse overheid archeologisch onderzoek oplegt, maar zelf niet tussenkomt in de kosten. Het archeologisch onderzoek op de site heeft naast fosforgranaten en enkele tonnen andere WO I-munitie ook sporen opgeleverd van de Gallo-Romeinse periode tot en met de late middeleeuwen. Voorafgaand aan en tijdens de aanleg van het wegentracé op de site zullen de archeologen in de komende maanden nog verder onderzoek doen. Ze starten op 10 september.

(P.L./A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier