Eerste spadesteek Flanders Peace Field in Mesen

Redactie KW

In Mesen is het project Flanders Peace Field voorgesteld. In 2014 wil Peace Village Mesen samen met de Koninklijke voetbalbond de Christmas Truce herdenken. Daarvoor wordt er een voetbalveld aangelegd in Mesen. Het project krijgt de steun van de Verenigde Naties, Engeland en Duitsland, en wil via voetbal jongeren uit conflictgebieden samenbrengen.

Het verhaal is bekend. Op kerstavond 1914 horen Britse soldaten in hun loopgraven in Mesen de Duitse tegenstanders kerstliederen zingen. De troepen verbroederen en spelen samen een potje voetbal. In 2014 wil het Peace Village Mesen die korte wapenstilstand passend herdenken. Het project krijgt steun van de Verenigde Naties, Engeland, Duitsland, en de Belgische voetbalbond. Want ook 100 jaar later is sport iets wat mensen wereldwijd samenbrengt.

Het Flanders Peace Field moet vanaf 2014 ook een ontmoetingsplaats worden voor jongeren uit conflictgebieden, uit de hele wereld. Het project staat onder het peterschap van de Zuid-Afrikaanse bisschop Desmond Tutu, en voetballegende Pele.

(MD/LD)

Meer in het nieuws van Focus-WTV vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier