Eerste rit van Olympic Bike Trip van Brussel naar Ieper

Redactie KW

Deze morgen is de Olympic Bike Trip gestart en dat is de laatste rechte lijn naar de Olympische Spelen. Bekende sporters zoals Johan Museeuw, Gella Vandecaveye en Eddy Merckx rijden van Brussel naar Londen om Vlaanderen te promoten als fietsland. Vandaag stond de eerste rit op het programma: Brussel-Ieper.

Onder grote belangstelling komen de fietsers van de Olympic Bike Trip aan bij het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde. De groep fietst na een bord spaghetti verder naar Ieper. De groep fietst drie dagen en zal vrijdag in Londen het Belgian House en het Belgian Cycling Paradise openen. Het Belgian Cycling Paradise is een tentoonstelling in hartje Londen om Vlaanderen als bakermat van het wielrennen te promoten.

Delegatie

Johan Museeuw en Gella Vandecaveye hebben in een vorig leven de eer hoog gehouden op de Olympische Spelen. Ze zijn dan ook blij dat ze het evenement nog eens mogen beleven. “Ik heb de Spelen zelf meegemaakt in Atlanta 1996. Voor mij is het een blij weerzien om als ex-sporter terug te gaan. Er zijn altijd veel kampioenen en medaillekandidaten”, zegt Johan Museeuw. De Olympische Spelen starten vrijdag. Met zijn 115 atleten onder wie 9 West-Vlamingen, is het de grootste Belgische delegatie sinds de Spelen in 1952.

(S.V.)

Meer vanavond op WTV & Focus vanaf 18u00

Eerste rit van Olympic Bike Trip van Brussel naar Ieper

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier