Eerste risico voetbalmatch zorgt al meteen voor relletjes

Redactie KW

Na de voetbalwedstrijd van KVK Ieper tegen Racing Mechelen (in derde nationale) is het in de vooravond tot relletjes gekomen tussen de aanhang van beide clubs. De politie heeft in totaal 11 jongeren bestuurlijk aangehouden. Ze riskeren sancties tot zelfs een stadionverbod.

Het was de eerste risicowedstrijd voor KVK Ieper, dat nog maar net is gepromoveerd naar derde nationale. De Ieperse club had een veiligheidsplan uitgewerkt in het stadion en in de onmiddellijke omgeving. Zo werd er gezorgd voor een compartimentering van beide supportersgroepen en afzonderlijke aanrijroutes.

Vóór de match waren er al wat wederzijdse provocaties en scheldpartijen. En tijdens de match moesten de ordediensten enkele Ieperse heethoofden, die te dicht van het Mechelse supportersvak waren genaderd, weghalen. Na de wedstrijd kwam het in de Steverlyncklaan tot enkele incidenten, onder meer aan de parking van de Aldi en aan de parking van de firma Crack. Elf heethoofden werden door de politie bestuurlijk aangehouden. Het waren allemaal West-Vlaamse supporters van KVK Ieper.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier