Eerste palmboom in Zeelaan in De Panne

Redactie KW

Onze kust wordt niet meteen met palmbomen geassocieerd en toch zullen er in de Zeelaan in De Panne binnenkort palmbomen groeien. Die laan is de belangrijkste winkelstraat en wordt volgende herfst volledig heraangelegd. Kers op de taart is de aanplanting van zowat 50 palmbomen die de Zeelaan een zuiderse en gezellige look moet geven. Om zeker te zijn dat de bomen er goed zullen kunnen gedijen, testen ze nu enkele exemplaren op hun wintervastheid en windbestendigheid.

Palmbomen zijn er in allerlei maten en gewichten, maar dit exemplaar, dat door kenners Tragicarpus fortunei wordt genoemd, zou wel eens het toekomstig straatbeeld van De Zeelaan in De Panne kunnen domineren. Aanvankelijk kwamen de bomen uit het verre Oosten, maar nu zijn ze bijzonder populair in Noord-Italië en Noord-Spanje. Ook bij ons kunnen ze volgens kenners prima gedijen.

Het gemeentebestuur kiest steeds vaker voor bomen die ook in de winter hun bladeren behouden. En als alles goed gaat komen er hier straks dus een vijftigtal palmbomen.

Volgende week wordt nog een tweede soort palmboom uitgetest.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier