Eerste operaties goed verlopen in nieuwbouw AZ Groeninge

Redactie KW

In de nieuwbouw van AZ Groeninge in Kortrijk zijn vanochtend de eerste operaties uitgevoerd. En al zijn de ingrepen zelf voor de verpleegkundigen en chirurgen routinewerk, toch zorgt de nieuwe omgeving voor een wat gespannen sfeer.

Kinderziektes zoals badges die niet werken of computerssytemen die nog niet helemaal op punt staan zijn onvermijdelijk. Maar volgens het ziekenhuis kunnen de patiënten hoe dan ook op beide oren slapen. Zo is er extra gelet op de hygiëne.

“Hygiëne is uitermate belangrijk in het operatiekwartier, daarom heeft iedereen een groen pakje aan,” zegt Serge Vanderschueren. “Er is ook een strikte toegangscontrole en de deuren van de operatiezalen blijven dicht zodat de gefilterde lucht als een blok kan neerdalen over de patiënt en de chirurg. Op die manier wordt een infectierisico tot een minimum beperkt.”

Het operatiekwartier van de Reepkaai is al verhuisd, dat van de Houtmarkt verhuist komend weekend en vanaf dan zullen alle elf de nieuwe operatiezalen in gebruik zijn.

Meer hierover in het WTV-nieuws vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00. Focus-WTV: nieuws van hier!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier