Eerste onderwaterbaby Bo Reunbrouck bevalt zelf onder water van eerste kindje Xim

Redactie KW

Bo Reunbrouck (26), ooit de allereerste baby die onder water ter wereld kwam in het Henri Serruysziekenhuis, schonk vorige donderdag het leven aan een eerste kindje. Zoontje Xim werd natuurlijk ook onder water geboren.

Xim werd op donderdag 29 oktober om 12.21 uur geboren op dezelfde plaats als zijn mama : de campus Henri Serruys van het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende. De baby, 3,220 kg zwaar en 50,5 cm lang, kwam tien dagen vroeger dan gepland ter wereld. „En het is een heel braaf kindje”, voegt mama Bo Reunbrouck eraan toe. Papa Robby Makelberge (31), brandweerman in Oostende, is al even tevreden. Maandag lag de kleine Xim voor het eerst in zijn wiegje in de Geuzenstraat in Zandvoorde.

Bewust gekozen

„Ik koos bewust voor een onderwaterbevalling”, zegt Bo. „Ik veranderde zelfs van gynaecoloog en van ziekenhuis om mijn baby onder water ter wereld te kunnen brengen. Ik dacht er eerst aan om naar dr. Ponette te gaan, de gynaecoloog die mij op de wereld zette. Maar die is aan het einde van zijn carrière en ik koos dan voor een jongere gynaecologe, dr. Verhulst, naar wie ik nog vele jaren kan gaan. De bevalling zelf is heel goed meegevallen. Ik heb wel twee keer om een epidurale gevraagd, maar ben achteraf blij dat ik die niet kreeg. Ik zou kwaad op mezelf zijn geweest als ik daaraan had toegegeven.” (HH)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht) van 6 november 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier