Eerste natuurfestival in De Panne op 4 en 5 oktober

Redactie KW

Vroeger waren er in De Panne twee grote natuurevenementen?: Pannerama en de Week van het Bos. Sinds dit jaar is er alleen nog sprake van een tweedaags natuurfestival. Het bezoekerscentrum De Nachtegaal en de diensten Cultuur, Milieu en Toerisme zijn erin geslaagd een rijke kalender samen te stellen vol leuke activiteiten.

“We starten op zaterdag 4 oktober met de inhuldiging van een nieuwe speelzone in Adinkerke”, legt Lieven Lanszweert van het bezoekerscentrum De Nachtegaal uit. „Na de inhuldiging om 14 uur staan de lokale jeugd- en natuurverenigingen in voor natuurspeelactiviteiten. Tot 17 uur zijn er doorlopend geleide wandelingen. De speelzone situeert zich in de buurt van de Kromfortstraat.

Wie wil meedoen aan de milieufietsroute, moet zich om 14.15 uur naar de Kromfortstraat reppen. Tijdens een tocht van bijna twintig kilometer houdt de gids halt bij verschillende milieuvriendelijke initiatieven, zoals de vleermuisbunker of woningen waar groene energie gebruikt wordt. De zaterdagavond wordt om 19 uur afgesloten met een poëziewandeling in de Oosthoekduinen.

Zondag is het bezoekerscentrum De Nachtegaal the place to be. „Kinderen krijgen de zware taak om het Calmeynbos te redden tijdens het evenement Het bos van de tovenaar.

Doorlopend stellen de natuur- en milieuverenigingen zich voor met doeactiviteiten.

De groene vertelproductie Bosmos kan je beleven om 13.30, 14.30, 15.30 en 16.30 uur. Er zijn ook themawandelingen door het Calmeynbos en de Oosthoekduinen om 14 en 15.30 uur. Een avontuurlijke ontdekking door het natuurreservaat De Westhoek kan tijdens de safaritocht. Er vallen ook prijzen te winnen met een fotozoektocht.

Zondag 5 oktober start de Week van het Bos, die dit jaar in het teken staat van klimaat. In oktober kunnen verenigingen en scholen kiezen voor een aantal aangepaste educatieve pakketten. (GUS)#

Alle informatie over het natuurfestival en de week van het bos vind je op www.9vbncdenachtegaal.9be of 058 42 21 51.

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 26 september 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier