Eerste namen voor Festival aan Zee 2012 bekend

© Getty Images
Redactie KW

Festival aan Zee heeft de eerste namen bekend gemaakt. Onder meer Scala & Kolacny Brothers, Jef Neve Trio, Geppetto and The Whales, Stoomboot, Les Truttes en The Fortunate Few zullen eind april op het strand van De Panne optreden.

Ook in 2012 zakt Festival Dranouter af naar het strand van De Panne. Het festival vindt plaats op 28 april en 29 april. Opnieuw zal er een mix van bekende en onbekende getalenteerde artiesten de podia vullen met daarnaast een groot aanbod van animatie en straattheater. Tickets zijn vanaf vandaag beschikbaar.

Broers Kolacny

Steven en Stijn komen met indierockkoor Scala. Steven begeleidt ze aan de piano, Stijn dirigeert. Scala & Kolacny Brothers brengt rockklassiekers en indiesongs met adembenemende effecten.

Jef Neve Trio ‘Imaginary Road Tour’

Jef Neve wordt wel vaker de meest getalenteerde pianist van zijn generatie genoemd maar daarnaast heeft het Trio zich opgewerkt tot een van de meest spraakmakende pianotrio’s van dit moment. Neve behoort tot de top van de Jazzwereld in ons land maar ook ver daarbuiten.

Geppetto and The Whales

Luka Bloom koos hen vorig jaar uit als gastband op Dranouter Festival. Geppetto and The Whales brengen een vleugje Bon Iver gecombineerd met het heerlijk geluid van Andrew Bird en de perfecte zangpartijen van Fleet Foxes.

Stoomboot

Niels Boutsen, alias Stoomboot, won de finale van de Nekka-wedstrijd 2011. Hij treedt hiermee in de voetsporen van vorige laureaten als Hannelore Bedert, SAF en Yevgueni. Deze jonge knaap, nog maar net 19 en hiermee de jongste finalist ooit. Niels Boutsen staat garant voor zachte, eenvoudige Nederlandstalige muziek.

Les Truttes

Creatieve mix van muziek en spektakel, daarvoor staat Les Truttes. De 15-jarige band is dus goed in staat om een ferm afsluitfeestje te bouwen op FAZ.

The Fortunate Few

Talentvolle jonge band met folk, jazz en een poppysound.

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier