Eerste Kortrijkse Tijd-schrift over K in Kortrijk

Redactie KW

In K in Kortrijk werd het eerste ‘Tijd-schrift’ over de stad voorgesteld. Het kreeg de titel ‘Kortrijk met grote K. Van klooster tot koopcentrum.’ In het boekje wordt de geschiedenis van de site Bijstand en de omvorming tot K in Kortrijk bevattelijk uit de doeken gedaan.

In het kader van citymarketing wil het stadsbestuur op regelmatige basis een ‘Tijd-schrift’ maken over de stad in verandering. Telkens handelt het boekje over een bepaald thema. Het nul-nummer handelde over sociale economie. Vandaag werd het nummer 1 voorgesteld in K in Kortrijk. Die locatie was niet toevallig want het nummer belicht de impact van K in Kortrijk op zijn omgeving en brengt ook wat bij over de geschiedenis van het klooster dat voordien op die site gevestigd was.

Dominique Viaene van de strategische cel van de stad is de auteur van ‘Kortrijk met grote K. Van klooster tot koopcentrum’. De foto’s zijn van Bellegemnaar David Samyn en amateurfotografe An Demory. De vormgeving gebeurde door Koen Bruyñeel. Het boek werd op 7.000 exemplaren gedrukt en wordt verspreid over de verschillende balies van de stad en verkocht tegen 5 euro. De Stichting Kunstboek verspreidt het in boekhandels en verkoopt het via hun website.

De lancering van het boek gaat gepaard met een tentoonstellingspaneel op de bovenste verdieping in K in Kortrijk met daaronder een ‘wall of fame’ waarop bezoekers hun handtekening of nieuwjaarswens kunnen schrijven.

(MVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier