Eerste KHBO-studenten volgen les in nieuwe campus

In Brugge start voor de studenten en docenten van het KHBO het nieuwe academiejaar straks in een gloednieuw gebouw.
Redactie KW

Zo’n 800 studenten van het departement lerarenopleiding volgens sinds deze week les op de nieuwe campus van de KHBO in Brugge. Aan het indrukwekkende gebouw is twee jaar gewerkt. Voor studenten en docenten van de katholieke Hogeschool Brugge-Oostende is het een nieuw tijdperk dat ze binnenstappen. Over enkele maanden moeten bijna 3.000 studenten schoollopen in de nieuwbouw.

Er wordt nog volop gewerkt om de nieuwe KHBO campus volledig klaar te hebben. Zo’n 800 studenten kregen de primeur en volgen hier nu les in nagelnieuwe klaslokalen. Tegen de herfstvakantie moet de campus nog eens 2.000 studenten verwelkomen.

Het kost de Vlaamse overheid en de KHBO 40 miljoen euro om dit complex neer te poten. Aannemer Strabag is gespecialiseerd in scholenbouw en de laatste twee jaar was dit de grootste bouwwerf van West-Vlaanderen. De hogeschool bevat grote auditoria, een bibliotheek en alle moderne voorzieningen. Heel wat kleinere afdelingen in Brugge komen hier nu samen.

Ook de mobiliteit en de omgeving van de campus zijn grondig aangepakt. Er zijn nieuwe buslijnen en -haltes, twee extra bruggen over de Expressweg en zelfs nieuw aangelegde fietspaden. De officiële opening is voorzien in december. De KHBO noteert dit jaar een stijging in de inschrijvingen van 3 procent. Vooral de lerarenopleiding scoort.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier