Eerste Boemdag voor mensen in asielprocedure

Redactie KW

In Diksmuide heeft de landelijke jeugdorganisatie Groep Intro voor het eerst een Boemdag georganiseerd voor mensen in een asielprocedure. Aan de hand van diverse activiteiten proberen ze asielzoekers te integreren en een beter beeld van zichzelf te hebben. Zowat 40 mensen uit opvangcentra uit Avelgem, Diksmuide en Menen namen eraan deel.

Een spelletje zaklopen, touwtrekken of waterdragen, via die teamgerichte activiteiten wil de vzw Groep Intro asielzoekers tonen waartoe ze in staat zijn. Gegroeid uit het jeugdwerk richtte de vzw richt zich aanvankelijk op de vorming van jongeren, maar ook mensen in een asielprocedure hebben grote nood aan persoonlijke vorming en ontwikkeling.

Voor de enige begeleidster van het lokaal opvanginitiatief voor asielzoekers in Diksmuide, die zowat 30 mensen begeleidt en helpt, is zo’n activiteitendag een echte buitenkans. De Boemdag mag gezien worden als een vorm van integratie en dat ook onderling, want ook onder al die verschillende nationaliteiten leven vaak vooroordelen en clichés.

Verschillende teams vochten voor de eer van hun opvangcentrum uit Menen, Diksmuide en Avelgem. De beste mocht uiteindelijk met een wisselbeker naar huis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier