Eerste baby pinguïn komt uit ei in Sea Life Blankenberge

Redactie KW

Afgelopen weekend is het eerste pinguïnei van de populatie Humboldt pinguïns in SEA LIFE Blankenberge uitgekomen. Chickie en Animal zijn de trotse ouders van het jonge kuikentje.

Het is nog te vroeg om te kunnen zeggen of het kuikentje een jongen of een meisje is. “Bij Humboldt pinguïns is dat alleen vast te stellen door middel van een DNA-test. Hierop zullen we nog ongeveer 10 weken moeten wachten” vertelt Steve Vervaecke, hoofd dierenverzorging. “Vandaar dat we slingers hebben opgehangen voor zowel een jongen als een meisje!”

Zien via camera

Het kuikentje is op het moment nog erg zwak. “De eerste veertig dagen van hun leven zullen de babypinguïns nog binnen moeten blijven, onder de vleugel van hun ouders. Zodat onze bezoekers ze toch kunnen zien hebben we een camera in het binnenverblijf geïnstalleerd. De babypinguïn is zo op schermen in het Sea Life centre te bekijken” legt Steve Vervaecke uit. Het broedproces van de andere ouders is daarnaast live via een webcam te volgen op http://bit.ly/pinguin-cam.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier