Eerste aardbeien in Reo Veiling Roeselare verkocht tegen recordbedrag

Redactie KW

In de Reo Veiling in Roeselare werden vrijdagvoormiddag de eerste Belgische aardbeien van het seizoen verkocht. Dat gebeurde tegen een recordprijs van 99,93 euro per doosje.

Aardbeienteler Koen Depraetere uit Geluwe schreef de primeurverkoop voor de achtste keer op rij achter zijn naam. Zijn aanbod telde een plateau van 2,4 kg of twaalf doosjes van telkens 200 gram. AD Delhaize in Roeselare kocht de eerste aardbeien tegen een recordprijs van 99,93 euro per doosje.

“De voorbije lichtrijke dagen hebben ervoor gezorgd dat we de aardbeien nu al konden verkopen”, vertelt de teler. “De prijs gegeven door AD Delhaize is de hoogste primeurprijs die ik ooit heb gekregen. Vorig jaar werd er 70 euro neergeteld voor zo’n doosje.”

“De aardbeien staan deze middag al in onze winkel en verhuizen vanavond naar enkele restauranthouders in Roeselare die bij ons vaste klant zijn”, zegt Dominique Vandamme van AD Delhaize. “We haalden de Belgische aardbeienprimeur voor de eerste keer binnen. Op die manier versterkten we onze goede reputatie van een grootwarenhuis dat resoluut kiest voor dagverse kwaliteitsproducten van eigen bodem.”

Vorig jaar waren aardbeien qua omzet het zesde belangrijkste product op de Reo Veiling.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier