Eerste 700 snoekbaarzen voor aquacultuur in POVLT

In Beitem in het praktijkcentrum voor Aquacultuur zijn vanmiddag de eerste zevenhonderd kleine snoekbaarsjes gearriveerd.
Redactie KW

In Beitem in het praktijkcentrum voor aquacultuur zijn vanmiddag de eerste zevenhonderd kleine snoekbaarsjes gearriveerd. De provincie West-Vlaanderen maakt er een expertisecentrum die land- en tuinbouwers informeert over duurzaam kweken van vis. De snoekbaarsjes moeten nu één jaar groeien tot ze klaar zijn voor consumptie.

Er is 300.000 euro geïnvesteerd om de varkensstallen van de provincie in Beitem om te bouwen tot een praktijkcentrum voor aquacultuur. Sinds donderdag zitten de eerste 700 snoekbaarsjes in het kweekcentrum.

Noordzeevisserij

De provincie weet dat ze nog veel ervaring moet opdoen, maar hoopt op een toekomst voor duurzaam viskweken op landbouwbedrijven. Met de Noordzeevisserij gaat het niet zo goed en de vraag naar kweekvis is erg groot.

Toch moeten de investeringen en de deskundigheid niet onderschat worden. Iedereen met interesse in viskwekerij is welkom in Beitem voor informatie. Deze kleine snoekbaars zal er nu 9 maanden groeien om tegen dan ongeveer een kilogram te wegen. Naar verluidt is het een van de lekkerste zoetwatervissen. (SK)

-Kijk vanavond vanaf 18 uur naar het nieuws op Focus-WTV voor een volledig verslag: Nieuws van hier-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier