Eerste 300 kg Belgica-mosselen

Redactie KW

Goed nieuws voor de liefhebbers van de Belgica-mosselen. De eerste 300 kg is vandaag in Oostende geleverd. De kenners spreken van een delicatesse. De Stad aan Zee kreeg dit weekend met Oostende voor Anker de primeur van de nieuwe oogst. De rest van de kust en het land moet wachten tot woensdag op de officiële nationale start van het nieuwe Belgica-mosselseizoen.

De eerste vracht is gisteren aan wal gebracht en vanmorgen aan de klanten geleverd. Na enkele weken monsteren bleek dat de hangmosselen nu al klaar zijn voor consumptie. Met een volume van 30 % mosselvlees spreken de kenners van een kwaliteitsproduct.

Vorig jaar werd een deel van de Belgica-oogst uit de winkelrekken gehaald door het voedselagentschap. Maar nu zijn er waterdichte afspraken gemaakt wat de levering betreft. De hangmosselen worden voor de Westkust in volle zee gekweekt. Om aan de vraag te kunnen voldoen werken de Oostendse mosselkwekers werken samen met hun Franse collega’s

De mosselkwekers rekenen dit jaar op een oogst van zo’n 300 ton. Voor de eerste Belgica mosselen was het vanmorgen al aanschuiven. Voor de grote betaal je 7,5 euro voor 1 kg de kleinere soort kost 5 euro.

Het is nog even wachten tot eind juli vooraleer we die andere Vlaamse hangmossel kunnen eten: de Flanders Queen Mussel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier