Eernegemse kapster klaagt over spekglad wegdek langs de Vermeylenstraat

Voor coiffeuse Nancy Vancoppenolle is het genoeg geweest. "Het is nu al een jaar dat we last hebben van die modder." (Foto KV)
Redactie KW

Al een jaar zijn er in Eernegem grote rioleringswerken bezig. Langs de August Vermeylenstraat wordt alle overtollige aarde gedumpt. De tractoren laten veel modder op de straat achter, waardoor het bij regenweer uiterst gevaarlijk wordt.

Voor coiffeuse Nancy Vancoppenolle op de hoek van de August Vermeylenstraat en de Louis Paul Boonstraat is het genoeg geweest. “Het is nu al een jaar dat we daarvan last hebben”, zegt ze. “De slijklaag op de weg maakt het voor iedereen bijzonder gevaarlijk. Het is de aannemer die verantwoordelijk is voor het opkuisen van de straat, maar dat gebeurt veel te weinig.”

“Ik heb al herhaalde keren bij de gemeente geklaagd en nu zondag heb ik tijdens de nieuwjaarsreceptie de burgemeester over het probleem aangesproken. Gisterenavond (dinsdag) kwam aannemer Vuylsteke met zo’n schoonmaakmachine, maar vandaag heb ik nog niets gezien. Nochtans ligt de weg na enkele passages van tractoren er al weer spekglad van het slijk bij. Het is blijkbaar wachten op een ongeval.”

(KV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout van vrijdag 17 januari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier