Een ‘weugelingske’ voor volkszanger Honoré Lagae uit Sint-Eloois-Winkel

Redactie KW

Anderhalve eeuw na zijn geboorte krijgt de Winkelse volkszanger Honoré Lagae een straatnaambord, of beter, een wegelnaambord.

Het ‘wegelnaambord’ werd voorgesteld tijdens een Honoré Lagae- voorstelling van het Davidsfonds van Winkel in De L!nk. Het ‘weugelingske’ dat voortaan de naam van de volkszanger draagt, is de wegel die de Groenestraat verbindt met de Kleine Izegemsestraat;

De Winkelse DF-afdeling bracht onder de titel ‘Wat als Honoré Lagae vandaag nog leefde’ een huldevoorstelling over de volkszanger, die de voorbije dagen de voorbereidingen voor die hulde ‘virtueel’ volgde en van commentaar voorzag op een Facebookpagina die zijn naam droeg.

Virtuele reactie van Honoré zelf…

Vrijdagavond al reageerde de ‘virtuele’ Honoré op het wegelnaambord via Facebook. “Wuk zeg je gie nu? Nen eigen weegel, voe min persoontje alleene? Da kan toch niet. Alhoewel, als ik die prente hier nu zie, ton is ter blijkbaar toch eentwadde van aan, zoek peizen. ‘k Hoore dat ze die plakkaten aan ‘t wandel- en fietsweegelke gaan zetten tussen de Groenstraat en de Kleine Iseghemstraat, zowel aan Vanbesientjes zijne kant als aan den anderen kant. Roar vind ik da. Moar ‘k voele mie wel een klein bitje vereerd… Bedankt ollemoale”, liet de virtuele Honoré intussen weten.

(EL,JG, foto JS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier