Een van grootste containerschepen ter wereld in Zeebrugge

Redactie KW

In de haven van Zeebrugge ligt de UMM SALAL aangemeerd. Het schip is één van de grootste containerschepen ter wereld. Het vaart tussen Noord-Europa en het Verre Oosten. Omdat het schip officieel Zeebrugge aandoet werden er door de scheepsbevrachter ook enkele klanten uitgenodigd voor een bezoek aan boord.

Aan boord van de UMM SALAL is plaats voor 13.000 containers. Deze containerreus liep in Korea van de werf en kwam vier maanden geleden in de vaart. Het schip is gebouwd voor de vrachttrafiek tussen Noord-Europa en het Verre Oosten. Zeebrugge is één van de weinige havens waar de UMM SALAL gemakkeliijk kan binnenvaren.

De UMM SALAL ligt hier één etmaal. Net lang genoeg om zo’n 1500 containers te lossen en een nieuwe vracht te laden. Voor Olivier de Brabandere uit Waregem is de haven van Zeebrugge een belangrijke commerciële schakel. Hij wilde zo’n megaschip wel eens van dichtbij zien.

De rederij UNITED ARAB SHIPPING COMPANY heeft in totaal negen zo’n schepen besteld. De volgende acht worden pas volgend jaar geleverd.

Vorig jaar brak Zeebrugge een record met zo’n 50 miljoen ton goederenoverslag. Havenbaas Joachim Coens verwacht in 2011 een lichte daling van de totale havenomzet. (BV)

Meer nieuws op Focus-WTV vanaf 18u00.

Een van grootste containerschepen ter wereld in Zeebrugge

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier