Een nieuw plein en nieuwe woningen voor Abele

Redactie KW

Ter hoogte van het Abeleplein komen er nieuwe woningen en een nieuw openbaar plein. De gemeenteraad van Poperinge heeft de plannen daarvoor goedgekeurd.

De NV Omniflat uit Izegem wil een bouwproject te realiseren ter hoogte van het Abeleplein. Momenteel staan op de projectzone vervallen garages, een oude loods en een oude woning. Die ruimen plaats voor 5 woningen, 4 appartementen en 10 garages.

Plein

Om deze woningen, appartementen en garages te ontsluiten dient wegenis aangelegd te worden. Er wordt een plein aangelegd waarvan het voorste deel zal bestaan uit verblijfsruimte met centraal een toegangsweg tot de parkeerplaatsen. Achteraan het plein leidt een straat naar de achterliggende garages bij de nieuwe woningen. Na de werken zal het plein kosteloos worden overgedragen aan de stad Poperinge. Hierdoor krijgt het plein een openbaar karakter en worden bijkomende openbare parkeerplaatsen gecreëerd in het centrum van Abele. De kostprijs voor het geheel van de werken wordt geraamd op 168.708 euro.

(AHP)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws van vrijdag 6 januari 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier