Eén dode bij verkeersongeval op Oostendsebaan Ichtegem

Redactie KW

(UPDATE 2) Bij een zwaar verkeersongeval in Ichtegem is één dode gevallen. Een iemand raakte zwaargewond, vier anderen lichtgewond. Een vrachtwagen die een andere vrachtwagen wilde inhalen reed er in op drie andere voertuigen.

Het ongeval kort na acht uur op de weg van Torhout naar Oostende. Een vrachtwagen die brood leverde en uit de richting van Oostende kwam, wilde een andere vrachtwagen, geladen met zand, inhalen. Daarbij raakte hij die vrachtwagen licht, maar reed ook frontaal in op drie tegenliggers.

Ijzeren staaf door voorruit

Hij raakte eerst een Ford, daarna een lichte bestelwagen die kantelde en ook nog een Chevrolet. Vanuit de bestelwagen schoot door de klap een ijzeren staaf weg, die zich door de voorruit van de Chevrolet boorde. Die chauffeur raakte zwaargewond.

Chauffeur vrachtwagen overleden

De chauffeur van de aanrijdende vrachtwagen, een 62-jarige man uit Anzegem, overleefde de klap niet. De N33 was een tijdlang volledig versperd tussen de Diksmuidebaan en de Korenstraat.

(FV/jv)

Meer in het nieuws op Focus vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00. Meer ook in Krant van West-Vlaanderen (Edities De Weekbode Torhout en Het Wekelijks Nieuws Gaver)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier