Een derde meer overtredingen op kusttram

© BELGA
Redactie KW

Er zijn sinds begin dit jaar al een derde meer overtredingen vastgesteld op de kusttram. Dat zegt Inge Debruyne van De Lijn. De stijging is vooral toe te schrijven aan de strengere en gerichtere controles.

Sinds begin dit jaar zijn er al ruim 1.500 overtredingen vastgesteld op de kusttram. Het gaat vooral om zwartrijders. Ook overlast kan leiden tot een vaststelling, maar dat gebeurt zelden volgens woordvoerster Inge Debruyne. “We hebben twee types van overlast: hinderlijk en gevaarlijk gedrag. Het gaat dan onder meer om bevuilen van het materieel van De Lijn, de rust verstoren of de chauffeur afleiden, maar die zaken komen minder vaak voor. De sterke stijging komt er vooral door de gerichte controles. Dit jaar wil West-Vlaanderen 300.000 passagiers controleren. De teller staat inmiddels op 200.000.

Samenwerking met Nederlandse aspirant-agenten

In de zomer wordt er ook samengewerkt met de Vlaamse politieschool. Deze zomer kwamen daar nog Nederlandse politiestudenten uit Amsterdam en Den Haag bij. De samenwerking tussen De Lijn en de West-Vlaamse politieschool loopt al enkele jaren. Dat er ook Nederlandse aspirant-agenten aan de slag gaan bij de openbare vervoersmaatschappij is nieuw. Het is een volgende stap naar een meer uitgebreide grensoverschrijdende politiesamenwerking.

Een derde meer overtredingen op kusttram

Bekijk hier de reportage

(Belga/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier