Eedaflegging zindert tot in Oostkamp en Brugge

Redactie KW

De officie inhuldiging van de nieuwe Amerikaanse president Obama gaat ook hier niet onopgemerkt voorbij. De West-Vlaamse SP.a vindt het een uitgelezen moment om mensen warm te maken voor verandering en hoop. Ze plaatsen daarom Obamaborden op verschillende kruispunten. En Amerikaanse toeristen in Brugge, vinden het jammer dat ze vandaag niet in Washington zijn.

Deze socialisten zetten zich op één lijn met de verandering die Obama in de Verenigde Staten in gang zet. In Oostkamp, Brugge en Torhout staan grote borden met de leuze van Barrack Obama en hun foto’s. De Sp.a hoopt dat iets van de vonk in Amerika overslaat naar onze contreien.

“Het is hopen dat mensen ook hier kiezen voor verandering en niet voor mensen die kiezen voor blokkage,” zegt John Crombez van de Sp.a. “Hopen op mensen die kiezen voor een ander beleid, aanpak van werk, de bankencrisis. Waarom zijn socialisten hier zo gecharmeerd door de figuur van Obama. Er zijn veel facetten, maar het is goed om zien dat mensen met progressieve ideeën zo kunnen begeesteren.”

Het Oostkampse OCMW-raadslid Jean-Marie Demeester was zo enthousiast dat hij een tijd geleden mee campagne voerde met Obama in Amerika. En Amerikanen die in Brugge op bezoek zijn, die vind je vandaag maar met mondjesmaat.

De weinige Amerikanen die nu op reis zijn in Europa gaan de festiviteiten voor de inhuldiging volgen via tv of internet. Inmiddels zijn honderduizenden mensen samengestroomd in Washington. Amerikanen die niet enthousiast zijn over hun nieuwe president blijken in Brugge moeilijk te vinden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier