Edith Boeckstijns ontwerpt juwelen met Brugse kant

Redactie KW

Edith is een romanticus en verwerkt daarom bloemen, macarons en nu zelfs Brugse kant in haar juwelen. Sinds twee jaar is ze de trotse eigenaar van haar eigen juwelenlijn ‘Ambretine Koeketine’.

“Ik heb altijd de drang gehad om verhalen te vertellen, en bij elk van mijn juwelen hoort een verhaal”, start Edith. Ik heb in het verleden nog naailes gevolgd, maar om de een of andere reden lukte het me niet om me te concentreren op grote stukken. Ik heb heel veel geduld, dus hoe kleiner, hoe beter.”

Na het vierde jaar begon Edith er van te dromen om fulltime juwelen te maken. Ze had enorm veel ideeën, maar helaas de tijd niet om ze uit te voeren. Twee jaar geleden had ze dan toch al een naam en een Facebookpagina. “Ik trok naar enkele winkels met mijn juwelen, en al heel snel waren er die ze wilden verkopen. Ondertussen worden mijn juwelen in zes winkels verkocht en eind februari wordt Loosveldt-Beirnaert aan dat lijstje toegevoegd.”

Op en top Belgisch

Voor haar nieuwe collectie werkt Edith met Brugse kant. “Ik ben altijd gefascineerd geweest door mooie, fijne stoffen en ik wou iets typisch Belgisch creëren. Daarnaast komt er ook nog een hoogtechnologisch aspect bij kijken, want op mijn website kan iedereen op de juwelen een eigen boodschap plaatsen in 3D.”

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier