Eddy Verhulst uit Tielt getuigt over brutale homejacking

Redactie KW

In de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 september werd het gezin van garagehouder Eddy Verhulst uit Tielt opgeschrikt door een brutale homejacking. Even voor zes uur ‘s ochtends lichtten drie gemaskerde mannen Eddy, zijn vrouw Carine en hun zoon Gilles uit hun bed en bedreigden ze hen met een riot gun.

“Ze wilden gewoon zo snel mogelijk cash geld”, vertelt Eddy. “Ik heb meegewerkt, maar het hele voorval heeft ons mentaal gekraakt.” Uiteindelijk gingen de gangsters met 25.000 euro aan geld en juwelen aan de haal. Eddy Verhulst, zijn echtgenote Carine en hun zoon Gilles hadden er zaterdagavond al een druk weekend opzitten. In de nacht van donderdag op vrijdag legde een felle brand een loods van de familie in de Schuiferskapellestraat in Tielt in de as en op vrijdagavond opende de familie feestelijk hun nieuwe vestiging in de Tieltse deelgemeente Aarsele. “We werden de afgelopen dagen constant tussen hemel en hel geslingerd”, zucht Eddy.

Bedreigd met riot gun

Na een schitterende opening en drukke zaterdag kropen Eddy en Carine moe, maar tevreden onder de wol. “Maar rond 5.45 uur hoorde ik plots gestommel in huis”, aldus Eddy. “Ik schrok wakker en sprong uit bed en plots stond ik in onze slaapkamer oog in oog met drie gemaskerde kerels, gewapend met een riot gun en een bus pepperspray.” De gangsters hadden het cilinderslot van een zijdeurtje van het werkatelier geforceerd en waren via de bureaus van de garage in het privégedeelte geraakt. “In onze burelen was alles overhoop gehaald, maar daar hebben ze niks meegenomen. De drie gemaskerden haalden ook mijn vrouw Carine en onze zoon Gilles uit bed en eisten meteen geld, in het Frans. “Ik heb direct meegewerkt, want ik wist dat tegenspartelen alleen maar in ons nadeel zou werken. Ze bedreigden ons immers met een tweeloop, hé.”

Opgesloten op toilet

Toen de safe open was, duwden de gemaskerde mannen Eddy, Carine en hun zoon Gilles in het toilet op de gang en sloten hen daar op. “Toen we de indringers de trap hoorden afdalen, heeft onze zoon de deur ingebeukt. Gilles wilde de gangster nog achterna gaan, maar ik heb hem wijselijk tegengehouden. Dat had toch geen zin.”

(PHV)

Uitgebreid interview in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Tielt) van vrijdag 10 september 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier